dissabte, 24 de novembre del 2012

OSERA-ALFAJARÍN

Tornem-hi!

Avui no he fet massa quilòmetres: només uns 14 0 15 i m'ho he pres molt tranquil·lament perquè les cames no em responen massa bé. Segueixo tenint les rampes de la ciàtica i els peus no s'acaben de posar bé.
Així que he sortit d'Osera a les 9 del matí i fins la 1 no he arribat a Alfajarín.

L'Enrique, el meu nou amic d'Osera, s'ha posat en contacte amb un regidor d'Alfajarín, en Franc,  per tal que em rebés en arribar jo al poble.

Resulta que en Franc celebrava avui, amb la seva família, el bateig del seu fill. Doncs, sabeu què? Ha deixat el festeig per venir a rebre'm. M'ha dut a un hostal i m'ha dit que allí hi tenia estada, dinar i sopar pagats. 
Avui cuidarem una mica més el cos.

Hem estat parlant, entre moltes altres coses, de la proposta del govern de donar papers i legalitzar la situació a aquelles persones estrangeres que arribin amb 160.000 euros per a pagar-se una casa.

Els pobres immigrants que arriben per necessitat al nostre país, aquests diners no els veuen ni en somnis. Què vol dir això? Que els únics que se'n beneficiaran són la gent de les màfies estrangeres que vénen a instal·lar-se aquí. Fantàstic! 

I potser també els bancs que podran col·locar part dels pisos que ara no poden vendre.

No s'entén de cap de les maneres que un govern estigui impulsant lleis que facilitin el blanqueig de diners, l'arribada de les màfies d'altres països...

Què pretenen? Convertir l'Estat en una mena d'asil per a tota la corrupció mundial? Potser creuen que és la manera de fer entrar diners líquids, però algú s'ha parat a pensar en el disbarat tan terrible que això suposa?
Si han de fer lleis per a facilitar l'obtenció de papers per als immigrants, que les facin amb una mica d'enteniment. Hi ha molts immigrants que s'estan deixant la pell, treballant aquí, però com que no tenen aquestes quantitats astronòmiques de diners, no tenen dret a papers, ni a ser considerats com a ciutadans espanyols. Han de treballar en negre i viuen en situacions molt precàries. No seria més lògic començar per legalitzar la situació d'aquesta gent, fer que cobrin legalment, que puguin pagar els seus impostos i la seva seguretat social i puguin així entrar dins la nostra organització laboral, la qual cosa ens beneficiaria a tots plegats?

Si comences a donar-li voltes, veus que les polítiques actuals d'aquest govern no tenen ni cap ni peus. Només fan que empobrir i degenerar la situació actual. No és només que no ens donin cap esperança de futur, és que s'estan carregant les úniques vies de sortida que es podien prendre.

I demà cap a Saragossa! Encara no tinc lloc per anar a dormir. És curiós que sigui molt més fàcil trobar menjar i allotjament als petits pobles que a les grans ciutats. El meu amic Enrique m'ha assegurat que mourà cel i terra per trobar-me alguna cosa. Haurem d'esperar a demà per la tarda perquè em digui alguna cosa i creuar els dits.

Molt bona nit a tots i totes i recordeu: demà és el dia internacional contra la violència de gènere.

Saragossa



1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Manolo, aún no entiendo porqué
no ha habido aún una auténtica revuelta social, es evidente que faltarían líderes para llevarla a cabo y saber definir el camino a seguir que no está tan claro, motivos tenemos.
Otro motivo del porqué una revuelta
no se ha producido, es la diversidad
de problemas reales que existen (paro,desencanto con el sistema, sumisión a Europa, clases trabajadoras más pobres,desahucios,protección a la banca con dinero público, sanidad, educación, ... )si hubiera el problema de pasar hambre
generalizado quizás nos uniríamos
y la solidaridad sería nuestra
bandera, falta más solidaridad y comprensión, ahora un puesto de trabajo es o tú o yo o mi familia o nadie (supervivencia laboral)

Nunca caminarás solo.

Toastvillage